查看: 6208|回復: 24

[已截止] 小店/KOL 遊戲集中帖(9月到期)

#如沒特別問題,無需回覆本集中帖

啲帖真係好多,所以往後會按月份分返嚟出帖,等大家唔駛揭得咁辛苦。
IG和FB的帖都會有。

呢個帖放21年9月才到期的遊戲帖。

前文提要:
http://www.jetsocome.com/forum.php?mod=viewthread&tid=64173

小店(尤其係網絡虛擬店)、BLOGGER經常有送禮活動,
早前會員意見係呢類遊戲好少參與,所以發唔發帖都可以。
不過覺得宣傳確實係難事,幫人地宣傳吓都係好事嚟既......
所以開呢個帖集中放埋一齊,咁有興趣既人就可以自己參考啦!

但注意:
此類遊戲引發的爭議較多,參加與否請自行判斷。(但又因為少人玩會易中啲)
此類遊戲很多會橫跨較長日子,需參加者自行留意中獎公佈。
下個月1號、2號截止的遊戲也會放這邊令大家少點MISS。
回復

【Giveaway!在家輕鬆都可以做到嘅食物敏感測試♥】
只需要30分鐘,就可以測試出40種食物致敏源!
NutriSMART ®是全球第一個測試IgG抗體水平的快速測試,針對延遲性反應例如濕疹等。
食物測試可以幫助你找出及剔除致敏原,從而改善敏感問題。
如果您懷疑導致您不適的是由食物引起的話,可考慮接受測試!
呢個快速測試係可以在家中自行完成,我地會有影片教學提供,操作簡單方便,在家輕鬆測試!
參加流程如下:
1⃣ Like呢個post
2⃣ Follow @eczema.world & @hkbiotek
3⃣ 留意話俾我知令你最煩惱/困擾嘅食物敏感
*1⃣個留言=1⃣個entry
*每位只限留言1⃣次
截止日期:2021年9月1日23:59(星期三)
公佈日期:2021年9月5日(星期日)
得獎者:3名
獎品:NutriSMART ®食物敏感快速測試(價值HKD1280)
得獎者將會由我地EzWorld以instastory形式公佈。
即日起至8月底,我地隔日就會出一個giveaway!大家可以同時間參加曬咁多個giveaway,我地將會同時間2021年9月5日公佈,即係你有機會中多個一個獎架!
更多精彩giveaway黎緊~即刻Follow實在我地,千祈唔好錯過呀!
#濕疹 #濕疹敏感測試 #濕疹食物敏感 #濕疹測試 #濕疹治療 #快速測試 #濕疹致敏原 #濕疹肌膚 #敏感肌膚 #eczema #ezworld #ezworldhk #hk

https://www.facebook.com/eczema.world/posts/589421242436609
回復

【天然草本左手香濕疹膏】
你係咪試過好多護膚品都未搵到啱自己皮膚嘅產品?你係咪都好怕護膚品入面嘅化學成分、防腐劑等會刺激皮膚,令濕疹問題惡化?
點解唔試下呢支本地自己農田種植及製作嘅左手香濕疹膏呢?佢成份天然、有機,對濕疹消炎、止痕同降紅相當有幫助,而且設計方便攜帶,細細支出街放系袋啱啱好。
仲要係ByGinny佢哋月售過百嘅熱銷產品,已經有好多濕疹用家實證有效!
快啲參加我地呢個giveaway,即刻贏走呢支咁正嘅左手香濕疹膏啦~
濕疹膏分2⃣款:
(1)成人裝(3歲以上)
(2)小童裝(3歲或以下)
參加流程如下:
1⃣ Like呢個post+上一個介紹左手香濕疹膏嘅post
2⃣ Follow @eczema.world & @organic.skincare.byginny
3⃣ 留言話俾我知你想要成人裝/小童裝
*1⃣個留言=1⃣個entry
*每位只限留言1⃣次
截止日期:2021年9月4日23:59(星期六)
公佈日期:2021年9月5日(星期日)
得獎者:5名(成人裝)+5名(小童裝)
獎品:ByGinny天然草本左手香濕疹膏(價值HKD120)
得獎者將會由我地EzWorld以instastory形式公佈。
黎緊星期日(2021年9月5日)就係我地公佈眾多giveaway得獎者嘅大日子,我地將會系instastory tag每個giveaway嘅得獎者,屆時請得獎者dm我地領獎,所以記得睇實我地story,否則得獎名額將會轉讓第二位架啦~
大家可以都可以同時間參加曬咁多個仲係available嘅giveaway,你有機會中多個一個獎架!
更多精彩giveaway黎緊~即刻Follow實在我地,千祈唔好錯過呀!
#濕疹 #有機純天然 #自家種植 #濕疹左手香 #左手香濕疹膏 #不含添加化肥農藥 #濕疹治療 #濕疹止痕 #濕疹降紅 #濕疹消炎 #濕疹肌膚 #敏感肌膚 #eczema #ezworld #ezworldhk #hk

https://www.facebook.com/eczema.world/posts/592632622115471
回復

抵食酸菜魚套餐Giveaway
-
同大家講返聲,終於30k喇,多謝大家嘅支持同欣賞,之後還請多多指教♥ 作為30k頭炮giveaway ,今次好開心同到主打酸菜魚嘅餐廳 @thefishhouse.hk 合作,送出價值約$400嘅晚市套餐,一次過試匀佢哋嘅招牌菜式,仲可以帶埋朋友一齊去食返餐,快啲叫埋佢哋一齊參加啦!
-
<晚市2-3人套餐 ($388-$428/5道菜)>
主菜可以選擇 酸菜/水煮/番茄湯 配 石斑魚/鮮魚片/毛血旺/美國牛肉。另外仲包括一款自選涼菜+小菜,椰香BB鴿一隻 以及 白灼時蔬,一共五道菜
-
•酸菜鮮魚片 ($388/半份)
金湯酸菜魚嘅魚片夠哂嫩滑夠鮮味,可惜帶少量魚骨,食嘅時候要小心啲~ 配料方面有水晶粉,窩荀,蓮藕,豆皮 同酸菜。湯底叫左中辣都過到下癮,酸味可以再出啲 酸菜魚用上火爐盛載,可以保持溫度
*
泡椒鴨舌
超重泡椒香,鴨舌爽彈入味,係偏鹹左啲
*
蒜蓉烤鮮鮑魚仔
一碟6隻,單點都要$118! 鮑魚夠新鮮,火喉啱啱好夠彈牙。上面放上蒜蓉再烤過,表面焦脆,夠惹味
*
椰香BB鴿
用上椰子油燒,所以有明顯嘅椰香 乳鴿皮脆肉嫩,唔錯
*
白灼時蔬
*
扙絲香醋豬肉柳 ($98)
酸酸甜甜嘅下飯開胃小菜
-
抽獎日期: 28/8/2021- 1/9/2021 (23:59)
頭獎x3:晚市2-3人套餐 x1
-
換領地點
漁舍 (北角)
北角渣華道123號北角匯2期1樓112號舖
-
參加方法:
1.Follow @thefishhouse.hk
@foodcafealcoholic
2.Like依張相
3.留言tag一位朋友仔
-
‼依家cap埋個post上自己story並tag埋我哋2個嘅IG page 即增加10次中獎機率!會mark低你哋個名再入機抽‼
-
留言次數不限,越留得多中獎機會就越大 截止後一個禮拜後會係IG story公佈結果!若中獎者必需顯示已follow 以上IG, 係通知後一日內未有回覆,將會重新抽過‍♂
*中獎者需要係個人ig 上傳一個限時動態並tag返以上兩個page以表示已獲取禮物
-
Foodcafealcoholic & @thefishhouse.hk保留最終決定權

https://www.facebook.com/permali ... ;id=210975529672356
回復

今次Giveaway既獎品係:
  HK$30 現金券 (共5份) (須消費滿HK$50,每單消費只能兌換一張禮券;兌換不適用於公眾假期)
Giveaway遊戲玩法:
1. 追蹤 @mabulubulu 及 @deerliciouspudding
2. 讚好此則帖文
3. 留言「我要散水」+ Tag 2位朋友
(*留言無限次數,留得多中獎機會更多)
4. (Optional) Repost story + Tag @mabulubulu 及 @deerliciouspudding (增加中獎機會)
5. 截止日期:9月2日11:59pm
6. 得獎結果將於遊戲結束後以 Instagram 訊息聯絡得獎者
7. 呦呦鹿鳴布丁燒 及 GoodMalling 保留最終決定權
8. 得獎兌換只適用於 呦呦鹿鳴布丁燒 葵芳店

https://www.facebook.com/permali ... ;id=103298568433964
回復

又有正正子Giveaway 啦有5位名額啊~
每人會有$30現金卷!!! (滿$50可用, 每次消費只能用一張, 不適用於公眾假期)

Giveaway點玩⁉
⓵追蹤 @miss.foodietravel 及 @deerliciouspudding
⓶讚好呢個post
⓷ 留言「我要散水」+ Tag 2位朋友
.
‍♀截止日期:2021年9月1日11:59pm

https://www.facebook.com/miss.foodietravel/posts/4949875605041855
回復

小方糖

而家只要玩遊戲,就會送出$20現金卷x5(必須消費滿$60才可使用&不適用於公眾假期)
遊戲玩法:
1. 追蹤 @Lm.hkfoodie及 @sugar_desserts_
2. 讚好此則帖文
3. 留言「想去食小方糖邊款榴槤甜品」 + Tag 2位朋友
4. (Optional) Repost story + Tag @Lm.hkfoodie及 @sugar_desserts_
5. 截止日期:8月30日11:59pm
6. 得獎結果將於遊戲結束後以Instagram訊息聯絡得獎者
7. 小方糖甜品店 及 GoodMalling保留最終決定權
8. 得獎兌換適用於 小方糖甜品 全線分店 (不適用於公眾假期)
—————————————————————
地址
荃灣海壩街83-93號荃好景大廈地下A號舖
旺角廣華街2-20號翠園大樓二期地下1號舖
九龍城龍崗道23號地下
將軍澳貿業路8號新都城中心3期地下G07號舖
將軍澳唐俊街12號天晉滙二期地下G09號
九龍灣牛頭角道77號淘大商場二期地下G224-225號舖

https://www.facebook.com/permali ... ;id=106733155001355
回復

準備咗好耐嘅Giveaway嚟啦給你們苦中一點甜
我哋會送出總值超過$2000嘅獎品同購物金!!
參加方法就係咁簡單(≧∇≦)
Follow ig @bp.dream.852
Like&share呢個post去story
IG留言Tag 3位真·朋友 (商業/假ac不計‍♀)
Like埋我哋最新嘅3個post
人人有份做齊以上步驟即可獲得$10購物金
參加抽獎有機會得到以下購物金同豐富禮物
店主BP決定忍痛割愛送出…
Haagen-Dazs姜濤特別版雪糕月餅禮盒 價值超過$1000
知你哋想多個中獎機會 所以有1盒拆開送
「姜濤特別版.星願」雪糕月餅禮盒 (1位)
「姜濤特別版.月滿」 2個雪糕月餅 (2位)
$200 購物金+ 精選福袋 價值超過$499 (1份)
$100 購物金 + 精選福袋 價值超過$399(1份)
精選貨品1件 (3份)

截止日期:9月7日
抽獎將於9月8日晚進行 喺IG story公佈呢8位得獎幸運兒
請密切留意喔(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
*所有購物金需於2021年9月30日前使用
*獎品或購物金都不能兌換成現金
*為避免雪糕月餅劵被轉售,店主會親身換領完交到幸運兒手中
*其他獎品全部均以到付形式寄出
*精選貨品,福袋均隨機送出本店熱賣之服飾
*如發現得獎者為虛假ac,本店有權取消得獎機會,並再次抽出得獎者
*得獎者必需提供做齊以上步驟的cap圖
*如有任何爭議BP.DREAM.852將保留最終決定權

https://www.facebook.com/permali ... ;id=106592641666500
回復

#頭號粉絲 專享 #有獎遊戲 免費送出《手作耳環1對》(各3名)隨機。
成為 頭號粉絲 可以即刻有機會抽獎
遊戲玩法:
1)讚好「GAL.S.STYLE」 和「Smile Accessories」Facebook 專頁
2)「讚好」及「分享」此post (須設定成「公開」)
3) 於留言位置回答以下問題:
「我要手作耳環!」+ Tag 3位朋友仔。
感謝 @smile_accessories8 贊助!
仲未成為頭號粉絲既朋友仔
請繼續努力留言、瀏覽、按讚、分享!!
#本店會繼續送好禮給你地
#頭號粉絲送禮
┄┄┄┄┄┄┄┄┄┄┄┄┄┄┄┄┄┄┄┄┄
#如何獲得FB頭號粉絲頭銜
┄┄┄┄┄┄┄┄┄┄┄┄┄┄┄┄┄┄┄┄┄
✅ 經常在貼文上進行瀏覽、分享、留言、按讚
✅ Facebook 系統會根據用戶的按讚、留言、分享來提高「互動率」分數
✅ 每週FB系統會重新統計,若沒有持續維持互動,徽章會消失‼

條款及細則:
1. 活動完結時間為2021年09月06日晚上11:59時正
2. 參加者必須成為「GAL.S.STYLE 」 和「Smile Accessories」 Facebook專頁Fans,讚好並分享此post,並於2021年09月06日晚上11:59時前成為#頭號粉絲,方可參加此活動
3. 得獎結果將於2021年09月20日或之前公佈
4. 每人只可參加及得獎一次
5. 如發現分身/假ac自動取消資格,殊不另行通知
6. 獎品均由順豐到付
7. 如有任何爭議,「GAL.S.STYLE」保留最終決定權
8. 只限香港地區參加!
9. 參加者需自行查閱得獎名單,得獎者必須於得獎通知內的指定時間前把個人資料(姓名/聯絡電話/地址)以 Facebook 訊息(http://m.me/GAL.S.STYLE)傳送至 GAL.S.STYLE 專頁收件匣(Inbox) 作領獎時之身份核對資料。GAL.S.STYLE 收到得獎者的個人資料後,將發送領獎通知安排領獎。

https://www.facebook.com/GAL.S.STYLE/posts/4410847832324892
回復

【四月媽媽IG Giveaway】
送你 Le Petit Prince baby set (一套四件)
嬰幼兒皮膚幼嫩,所以洗髪護膚嘅產品最好都係有機天然,呢set咁靚嘅Le Petit Prince小王子baby set就岩哂啦,全部都印有可愛嘅小王子圖案,set裝仲附有袋仔,實在太靚啦!
Le Petit Prince香甜溫和潔膚露
專為初生嬰兒而設,不澀眼溫和配方,仲有香甜蘋果香氣,含有3大保濕成分:有機金盞花、有機蘆薈汁、甘油,不含人造香、SLS、SLES、防腐劑及著色劑等有害成分,清潔同時保護初生嬰兒幼嫩的肌膚,敏感肌亦可使用,可用作浸浴或沐浴
Le Petit Prince水解小麥蛋白洗髮露
獲歐盟有機認證,天然低敏,不澀眼配方,專為1歲以上幼兒/兒童而設,含有水解小麥蛋白,為髮絲提供必需的蛋白質及營養,亦採用3大天然成分:有機金盞花、有機蘆薈汁、甘油,滋潤、抗菌、保護幼兒/兒童柔軟髮絲/頭皮
Le Petit Prince 法國金盞花低敏乳霜
獲歐盟有機認證,天然低敏,蘊含五大天然植物成分:有機金盞花、有機蘆薈汁、甜杏仁油、甜杏仁油、荷荷巴油,長效滋潤保濕,有效預防因尿布摩擦或乾燥引起既痕癢,仲有淡淡的天然香味,質地清爽不黏膩
Le Petit Prince 有機金盞花舒敏BB油
天然成分,64.55%有機,含4大天然植物成分:有機金盞花、有機荷荷巴油、向日葵花籽油、有機橄欖油,舒緩寶寶乾燥敏感肌,亦可用作寶寶的日常按摩油,質地透薄不油膩
https://thebabyprince.com/

今次四月媽媽就聯同 @the.baby.prince,送出Le Petit Prince baby set (一套四件),價值$676
參加方法
請到《四月媽媽手記》IG參加:http://instagram.com/april.mamama
連結:https://www.instagram.com/p/CTL0RH7JBIv/......
截止日期:2021年9月5日23:59

https://www.facebook.com/april.mamama/posts/877601443146831
回復