查看: 5562|回復: 21

半島嘉麟樓月餅

半島 嘉麟樓月餅 2012年8月16日上午10點 開始訂 (轉: http://www.mmhome.com/forum/thread-1782-1-1.html)
去呢到下載訂購FORM: http://www.peninsula.com/Peninsula_Hotels/en/Attention_Please/~/media/Files/Hong_Kong/Enticements/PHK_mooncakes_order_2012.ashx?sc_lang=zh-HK

回復

入唔到form...係唔係迫爆左網站?!X_X
回復

收到風...
已經俾人訂晒LU
回復

好sad..........................奧運表演飛又買唔到.....月餅又訂唔到............沮喪.............................
回復

半島酒店嘉麟樓的手造迷你奶黃月餅今早開始公開發售,直至下午5時酒店發出聲明指所有月餅經已全部售罄
回復

嘉麟樓賣月餅 半島淪陷

半島嘉麟樓嘅奶黃月餅,真係達到神級境界,之前優先預訂,已經被唔少中環人狂掃貨做禮,但做內地生意嘅經紀陳,後尾先知道訂唔夠,於是尋日親自去訂貨,諗住10點鐘先正式公開發售,提早9點鐘去嘉麟樓飲早茶,順勢買埋月餅啦,點知發現嘉麟樓唔開門做生意,門外大排長龍,焗到幾乎唞唔到氣。

經紀陳當然唔會癲到排隊,聽番相熟部長講,現場非常混亂,起碼有五、六百人搶購月餅,但賣咗唔夠半粒鐘,兩萬盒月餅已經賣晒,據聞係排頭嘅人大批掃貨,其中有人一次過買7,000盒,所以火速賣晒,令到排喺後面嘅人非常勞氣。

by metro daily
回復

@*($&#$_@#$@(*...........有人買7000盒.................食到佢高血壓
回復

今年又冇得食 ...
回復

原來真係有得炒....報紙新聞有講/..\
回復

我用EMAIL去訂, 尋晚收到半島EMAIL話, 已經賣哂...
回復