樓主: 米雪

[其它] jetsocome新手入門、用家秘技及網站更新資訊

回覆  may123

我地都想熱鬧啲,但大家可能太怕醜 ,同太忙了!

日日都幾十個遊戲 ...
米雪 發表於 2016-5-28 00:38

我呢排忙,都少玩左遊戲{:5_305:}
不過傾計唔太花時間{:5_323:}
回復

近日會開放FACEBOOK遊戲結果公佈區俾非會員睇呀!
(唔知幾時會閂架,未加入既記得趁機入埋啊!否則遲啲可能冇得睇架!)

另外增設咗小店/BLOGGER遊戲集中帖
http://www.jetsocome.net/thread-64173-1-1.html
回復

如果鍾意護膚品的會員,可以留意吓BLOGGER GAME,成日有得送,但又唔太多人玩。
回復

給合最新補充:

‧遊戲區「早玩早著」選項,主要放在三種遊戲:
1. 每隔X個中一個、總參與人數少於500人就FULL的遊戲(例如第20,40.....中獎)
2. 已開始但沒有截止日期的遊戲
3. 第1位/第X位估中的中獎

‧較遠期或需要花時間的遊戲會放在「活動展覽比賽資訊」
http://www.jetsocome.net/forum-257-1.html

‧新增了小店/BLOGGER遊戲集中帖(按月份排列),令大家可以睇多啲唔同遊戲資訊
(7月到期)
http://www.jetsocome.net/viewthread.php?tid=64776

部份遊戲標題會加上(日日玩)、(倒數)、(每小時) 等作提示,大家可以用呢啲字SEARCH架!
回復

倒數遊戲但範圍好大的(例如倒數到500以上都有獎)就不特別標出,怕大家誤會咗係要最尾一日玩。
回復

大家有乜嘢問題可以隨便問架!會盡快解答!
回復

近來見有會員幫手出帖,真係好開心啊!

提提大家,如果出帖時發現個帖唔見咗一截,係啲唔兼容的emoji在作怪,
例如係禮物盒嗰啲公仔,會整斷咗個帖。
只要delete 咗佢地,就可以出到完整的帖了。

謝謝支持!
回復

新服務測試中,視乎會員反應再決定繼續否:
遊戲帖前加入提示詞語:
(撰文)遊戲要寫東西的,但長度不特別標出,有啲可能只係寫幾句就得。
(鬥快)有「鬥快」成份,不一定係先到先得,都可以係先答中先得或其他。
(抽獎)幸運抽獎、隨機抽出得獎者遊戲。部份可能要簡單答沒說明答案有否影響的也可能當係抽獎。
(貼相)遊戲需要貼相片,但不包括CAP圖,因為少人玩,標出以便大家得閒CHECK吓,慢慢玩。
(限時)指定時間遊戲
(其他)無法從遊戲說明分類或上述五項以外的遊戲。

大家可以用「搜尋」功能按上述分類玩遊戲。

(已出帖遊戲正按截止日期陸續更新中,請稍待)
回復

Thanks, 咁樣玩得更方便!
回復

近來會加入兩種新遊戲分類:「倍數」和「創意」
各提示詞語的意思:
(撰文)遊戲要寫東西的,但長度不特別標出,有啲可能只係寫幾句就得。
(鬥快)有「鬥快」成份,不一定係先到先得,都可以係先答中先得或其他。
(抽獎)幸運抽獎、隨機抽出得獎者遊戲。部份可能要簡單答沒說明答案有否影響的也可能當係抽獎。
(貼相)遊戲需要貼相片,但不包括CAP圖,因為少人玩,標出以便大家得閒CHECK吓,慢慢玩。
(限時)指定時間遊戲
(倍數)指定倍數中獎遊戲,如屬倒數,會在主題說明
(創意)主辦單位要求要有創意,或是只需答很短答案的,設計菜名之類。
(其他)無法從遊戲說明分類或上述七項以外的遊戲。
回復