樓主: 米雪

[其它] jetsocome新手入門、用家秘技及網站更新資訊

想玩遊戲既朋友不妨試吓跟日期TAG嚟玩,咁樣唔會咁易在遊戲海中迷失!

回復

最近加多一個方便大家:
各提示詞語的意思:
(撰文)遊戲要寫東西的,但長度不特別標出,有啲可能只係寫幾句就得。
(鬥快)有「鬥快」成份,先到先得,或者遊戲要鬥快。
(抽獎/抽選)幸運抽獎、隨機抽出得獎者遊戲。部份可能要簡單答沒說明答案有否影響的也可能當係抽獎。
(貼相)遊戲需要貼相片,但不包括CAP圖,因為少人玩,標出以便大家得閒CHECK吓,慢慢玩。
(限時)指定時間遊戲,部份會標出玩的時間
(倍數)指定倍數中獎遊戲,如屬倒數,會在主題說明
(創意)主辦單位要求要有創意,或是只需答很短答案的,設計菜名之類。
(答中/估中)要求答中問題,不是明知答案那種,要想要估中,如配合「早玩早著/先到先得」就是早答中早贏。
(其他)無法從遊戲說明分類或上述八項以外的遊戲。
回復 1 0

嚟緊會將大部份「抽獎」遊戲改成「抽選」。
因為好多機構會怕犯香港的抽獎法例而寫「選出」,而實際嘛,你們懂的~~~

咁除咗有領牌照或寫明「隨機」、「抽獎」的,先會寫「抽獎」,其他會寫「抽選」咁~~~
回復

想試試加一種叫「短答」的,準則為寫100字以下遊戲。
回復

推一推
回復

thanks
回復

Thx
回復

回復

Thank
回復

相對於你,我算是新會員吧!我有問題想問:
1. 右上角《積分》顯示永遠是《292》(大過292時),下拉箭咀時顯示有《352》分,評分是《7》分,這正常嗎?
2. 每當我進入這裡都有新提醒,在《系統提醒》裡顯示用戶組已升級至《高級學員》,但右上角《用戶組》永遠顯示《著數學員》,這正常嗎?若再有問題應向那個匯報?
回復