查看: 1007|回復: 3

[IG] 中英劇團【分享你的《唐吉訶德》故事 送音樂劇門票2張】(至4/12)

【分享你的《唐吉訶德》故事 送音樂劇門票2張】

開口埋口都係「唐吉訶德精神」,其實係咩意思先?呢度4位朋友就用佢哋嘅生命故事話你知咩叫「唐吉訶德精神」!我諗我哋都有過咁樣嘅時候,喺日常生活中會遇到好多難受同難過嘅事,令你覺得好難繼續落去啦咁,好似淳一小朋友,佢咩都敢學敢試,有時都會撞板架;又好似美馨嬸嬸,佢本身好活躍,學畫、學戲劇、湊孫,偏偏喺呢個時候就患上咗癌症......但係面對大大小小嘅困難,佢哋都無放棄自己。淳一每次撞完板,好快就會收拾心情再次投入活動;美馨嬸嬸憑住樂觀同不屈嘅精神,今日已經戰勝咗癌症啦!只要堅持,勇敢走出自己嘅路,你都可以係現代嘅唐吉訶德!

而家只要喺留言分享你點樣喺日常生活中,實踐「唐吉訶德精神」,即有機會贏走《唐吉訶德》音樂劇門票2張(名額共10個),喺現場見證呢位心之騎士嘅一連串冒險旅程!

參加方法:
1/ 追蹤中英劇團Facebook/ Instagram及讚好此帖文。
2/ 留言分享你點樣喺日常生活中實踐「一係唔得,一係唐吉訶德」嘅精神。
(留言範例:Joseph爺爺後生個時啲日子都幾難捱,無學歷就唔可以向上爬,所以佢幾辛苦都一直勤力讀書,先成功扭轉自己命運,仲可以教返人添!)
3/ 留言最有創意嘅10位參加者,每人將會贏得《唐吉訶德》音樂劇門票兩張。

活動截止日期:2022年12月4日23:59
結果公佈日期:2022年12月6日

*每人只可留言一次。如重覆,將以最先提交的留言為準
*本團將以DM聯絡通知各得獎者
*獎品不設更改及退換
*中英劇團保留一切最終決定權

https://www.instagram.com/p/ClYTmc2PdS2/
回復

thanks
回復

thanks
回復

thanks
回復